Våfflor

Bjud familjen på helgbrunch med fluffiga våfflor, servera dom med en hemmagjord fruktsirap och färska bär.

Våfflor

Mängd: 10 st
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4,8 dl mjölk
  • 2 stora ägg
  • 2 msk honung
  • 110 g silkestofu

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  2.  Lägg ned mjölk, ägg, honung och tofu i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
  5. Sänk sedan till hastighet 4 och ta bort plastpluggen från locket.
  6. Häll långsamt ned mjölblandningen genom öppningen medan mixern är igång, mixa i 10 sekunder tills allt blandats till en fin smet.
  7. Låt smeten stå 5-10 min före tillagning för att få bästa möjliga textur och smak.