Bjud familjen på helgbrunch med fluffiga våfflor, servera dom med en hemmagjord fruktsirap och färska bär.
Våfflor
Mängd: 10 st
Tid: 25 min
Ingredienser
- 2,5 dl fullkornsmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4,8 dl mjölk
- 2 stora ägg
- 2 msk honung
- 110 g silkestofu
Gör så här
- Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
- Lägg ned mjölk, ägg, honung och tofu i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
- Sänk sedan till hastighet 4 och ta bort plastpluggen från locket.
- Häll långsamt ned mjölblandningen genom öppningen medan mixern är igång, mixa i 10 sekunder tills allt blandats till en fin smet.
- Låt smeten stå 5-10 min före tillagning för att få bästa möjliga textur och smak.