Tropisk Eton Mess

En dessert med tropiska smaker som är värd att serveras året om, till alla slags festligheter. Recept framtaget av Galton Blackiston

Tropisk Eton Mess

Mängd: 6 portioner
Tid: 1,5 h

Maränger

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum, strö sedan ned sockret, en sked i taget medan du fortsätter vispa. Smeten kommer att tjockna och blir lite glansig.
  3. Använd sedan en spatula/slickepott för att fördela marängen på bakplåten (gärna glest så att de inte fastnar i varandra). Grädda i ugnen i 1 timme eller tills marängen är helt krispig. Dessa kan förvaras i en lufttät behållare i uppemot två veckor.

Passionsfrukt Curd

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 60 ml passionsfruktjuice
  • 1,75 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 75 g smör, skuret i mindre delar

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, passionsfruktjuice, socker och salt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 5 minuter.
  3. Sänk hastigheten till 5, och ta bort lockpluggen från locket. Medan maskinen är igång, addera smör (en bit i taget) genom öppningen. Sätt sedan tillbaka lockpluggen, öka till högsta hastighet igen och mixa i 30 sekunder. Häll över curden till en bunke och ställ in i kylen för att låta den svalna.

Garnering

Ingredienser

  • 480 ml vispgrädde
  • 1 mango, skalad och tärnad
  • 1 kiwi, skalad och tärnad
  • ½ ananas, skalad och tärnad
  • 2 passionfrukter
  • 6 myntablad
  • Zest från 1 lime
  • Rostade kokosflakes

Gör så här

  1. När det är dags att servera, häll ned grädden i kannan och fäst locket. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa i ungefär 20 sekunder.
  2. Blanda sedan grädden och curden i en stor skål och häll ned 3/4 av den hackade frukten, samt 3/4 av marängen. Fördela i stora glas och toppa med resten av frukten (inklusive passionsfrukten) och marängerna, samt rostade kokosflakes, myntablad och limezest.