En dessert med tropiska smaker som är värd att serveras året om, till alla slags festligheter. Recept framtaget av Galton Blackiston
Tropisk Eton Mess
Mängd: 6 portioner
Tid: 1,5 h
Maränger
Ingredienser
- 3 äggvitor
- 1,75 dl strösocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 100°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett skum, strö sedan ned sockret, en sked i taget medan du fortsätter vispa. Smeten kommer att tjockna och blir lite glansig.
- Använd sedan en spatula/slickepott för att fördela marängen på bakplåten (gärna glest så att de inte fastnar i varandra). Grädda i ugnen i 1 timme eller tills marängen är helt krispig. Dessa kan förvaras i en lufttät behållare i uppemot två veckor.
Passionsfrukt Curd
Ingredienser
- 3 stora ägg
- 60 ml passionsfruktjuice
- 1,75 dl socker
- 1 nypa salt
- 75 g smör, skuret i mindre delar
Gör så här
- Lägg ned ägg, passionsfruktjuice, socker och salt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 5 minuter.
- Sänk hastigheten till 5, och ta bort lockpluggen från locket. Medan maskinen är igång, addera smör (en bit i taget) genom öppningen. Sätt sedan tillbaka lockpluggen, öka till högsta hastighet igen och mixa i 30 sekunder. Häll över curden till en bunke och ställ in i kylen för att låta den svalna.
Garnering
Ingredienser
- 480 ml vispgrädde
- 1 mango, skalad och tärnad
- 1 kiwi, skalad och tärnad
- ½ ananas, skalad och tärnad
- 2 passionfrukter
- 6 myntablad
- Zest från 1 lime
- Rostade kokosflakes
Gör så här
- När det är dags att servera, häll ned grädden i kannan och fäst locket. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa i ungefär 20 sekunder.
- Blanda sedan grädden och curden i en stor skål och häll ned 3/4 av den hackade frukten, samt 3/4 av marängen. Fördela i stora glas och toppa med resten av frukten (inklusive passionsfrukten) och marängerna, samt rostade kokosflakes, myntablad och limezest.