En välbalanserad smakkombination av mild kokos och syrliga tranbär.
Tranbär-och-Kokosrutor
Mängd: 9 st
Tid: 30 min
Ingredienser
Botten
- 45 g smör
- 0,6 dl strösocker
- 1,2 dl fullkornsmjöl
- 1,2 dl vetemjöl
- en nypa salt
Fyllning
- 1 stort ägg
- 1 äggvita
- 2,5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- en nypa salt
- 0,6 dl färsk citronsaft
- 3,5 dl färska eller frysta, otinade tranbär
- 1,2 dl osötad riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 °C.
- För pajgrunden, lägg smör, socker, mjöl och salt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten till 5.
- Mixa i 15 – 20 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Tryck ut degen i en smord pajform. Grädda i ugnen i 12 minuter, tills den blir gyllenbrun.
- Lägg ned ägg, äggvita, socker, mjöl, bakpulver, salt, och citronsaft i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 10, sedan till full effekt (High).
- Mixa i 15 sekunder.
- Strö tranbär och kokos jämnt över det bakade pajskalet. Häll över citronblandningen från kannan.
- Grädda i 25 – 30 minuter tills gyllenbrun och låt svalna helt.
- Skär upp pajen i fyrkanter.