Detta är soppan som vi brukar ha smakprov på vid demonstrationer och mässor! (Recept av John Ohlsson). En smakrik, krämig soppa som är vegansk och glutenfri.
Toscansk Cashew & Tomatsoppa
Mängd: 2 L
Tid: 15 min
Ingredienser
- 7,5 dl vatten (kallt)
- 1 tärning grönsaksbuljong (kan bytas ut mot hönsbuljong)
- 3 st ekologiska morötter
- 5 st solmogna kvisttomater
- 2 st små rödlökar, skalade
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 cm röd chili, utan kärnor
- 2 dl råa naturella cashewnötter
- 8 st stora basilikablad
- 2 msk Aceto Balsamico (Vit)
- 2 msk flingsalt och eventuellt en nypa socker
- 1 msk Tomatpuré
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 alternativt Programmet för Varma Soppor.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10. Mixa i 5 minuter och 45 sekunder; eller starta maskinen och låt programmet för Varma Soppor slutföras.
- Smaka av och krydda mer om så önskas. Servera gärna soppan med rostade vitlökskrutonger.