Med creme cheese och jalapeño får du en krämig, stark tomatsås som passar utmärkt till pasta, eller som tillbehör för kyckling och biff. För att göra den mildare, skippa fröna i jalapeñon.
Tomatsås med sting
Mängd: 240 ml
Tid: 41 min
Ingredienser
- 4 stora röda tomater
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk creme cheese
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ½ jalapeño
- ½ tsk basilika, torkad
- 1 vitlöksklyfta
- ¼ tsk oregano, torkad
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 1 min.
- Häll över såsen i en kastrull och låt sjuda under lock i 30 min.