Ingefära och chili ger den här soppan en kryddig smak, medan cashewnötterna gör att den får en härligt krämig konsistens.
Thaisoppa med Cashewnötter
Mängd: 1 liter
Tid: 15 min
Ingredienser
- 480 ml vatten
- 1 morot, halverad
- 1 bit kål
- 1 selleristjälk, tärnad
- 1 bit röd paprika
- 1 bit zucchini
- 1 lök, tärnad
- 1 citronskiva, utan skal och kärnor
- ½ vitlöksklyfta, skalad
- 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
- 1 bit röd chili
- 125 g råa cashewnötter
- 1 msk färsk koriander, hackad
- 1 tsk honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sedan till högsta hastighet.
- Mixa i 5 minuter eller tills det kommer ånga från locket.
- Servera direkt!