Thaisoppa med Cashewnötter

Ingefära och chili ger den här soppan en kryddig smak, medan cashewnötterna gör att den får en härligt krämig konsistens.

Thaisoppa med Cashewnötter

Mängd: 1 liter
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 480 ml vatten
  • 1 morot, halverad
  • 1 bit kål
  • 1 selleristjälk, tärnad
  • 1 bit röd paprika
  • 1 bit zucchini
  • 1 lök, tärnad
  • 1 citronskiva, utan skal och kärnor
  • ½ vitlöksklyfta, skalad
  • 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
  • 1 bit röd chili
  • 125 g råa cashewnötter
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka sedan till högsta hastighet.
  4. Mixa i 5 minuter eller tills det kommer ånga från locket.
  5. Servera direkt!