Zucchini, böngroddar, chili och och kryddor inlindande i salladsblad tillsammans med en thai-inspirerad dippsås blir till en perfekt sommarlunch!
Thailändska vårrullar
Mängd: 8-10 rullar
Tid: 20 min
Ingredienser
- 0,5 dl extra virgin olivolja
- 2 tsk limezest
- 1 msk nama shoyu
- 2 röda chilis
- 1,2 dl mandelsmör (raw)
- 2 msk pressad citron
- 2,5 dl vatten
- 1 medelstor zucchini, skalad
- 2,5 dl mungböngroddar
- 1/2 knippe basilikablad
- 1/4 knippe myntablad
- 1-2 thailändska chilis, finhackad
- 4-5 stora salladsblad (Collard greens, liknar grönkål)
Gör så här
- Lägg ned olivolja, limezest, nama shoyu, röd chili, mandelsmör, citronsaft och vatten i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sek, tills konsistensen blir slät. Ställ åt sidan.
- För att fylla en rulle, lägg ett salladsblad platt på bordet, (den mörkgröna sidan nedåt om du använder collard greens). Lägg zucchini, böngroddar, basilikablad, myntablad och thai chili längs den nedre kanten av varje blad.
- Rulla ihop varje salladsblad från botten till en tajt rulle. Du kan välja att göra fler rullar med mindre fyllning, eller bara fyra rullar med mer fyllning. Servera med en Thai-inspirerad dippsås.
- Rullarna håller en dag. Förvara dippsåsen separat; den håller fyra dagar i kylen.