Sötman från morötter och dadlar balanserar styrkan från currypastan. Den här såsen passar utmärkt till skaldjur, eller till ris och ugnsrostade grönsaker.

Thai Curry Morotssås

Mängd: 840 ml
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 2 st morötter (medelstora), hackade
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk citrongräs, skruren tunt
  • 300 ml grönsaks – eller kycklingbuljong
  • 120 ml sojamjölk eller annan växtbaserad mjölk
  • 120 ml kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 dadel, utan kärna
  • 1, 25 dl majsstärkelse
  • 2 g färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg ned morötter, vitlök, citrongräs, buljong, sojamjölk, kokosmjölk, fisksås, currypasta och dadlar i en kastrull och låt sjuda i 15 minuter, tills morötterna mjuknat.
  2. Låt svalna i 10 minuter.
  3. Häll över innehållet i Vitamix kannan tillsammans med majsstärkelsenoch fäst locket.
  4. Starta maskinen på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet.
  5. Mixa i 4 minuter, tills innehållet i kannan är varmt (det börjar komma ånga från ventilen i locket.
  6. Minska till hastighet 5, addera koriander genom öppningen i locket. Mixa i ytterligare 20 sekunder.