Sötman från morötter och dadlar balanserar styrkan från currypastan. Den här såsen passar utmärkt till skaldjur, eller till ris och ugnsrostade grönsaker.
Thai Curry Morotssås
Mängd: 840 ml
Tid: 40 min
Ingredienser
- 2 st morötter (medelstora), hackade
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk citrongräs, skruren tunt
- 300 ml grönsaks – eller kycklingbuljong
- 120 ml sojamjölk eller annan växtbaserad mjölk
- 120 ml kokosmjölk
- 1 msk fisksås
- 1 tsk röd currypasta
- 1 dadel, utan kärna
- 1, 25 dl majsstärkelse
- 2 g färsk koriander
Gör så här
- Lägg ned morötter, vitlök, citrongräs, buljong, sojamjölk, kokosmjölk, fisksås, currypasta och dadlar i en kastrull och låt sjuda i 15 minuter, tills morötterna mjuknat.
- Låt svalna i 10 minuter.
- Häll över innehållet i Vitamix kannan tillsammans med majsstärkelsenoch fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 4 minuter, tills innehållet i kannan är varmt (det börjar komma ånga från ventilen i locket.
- Minska till hastighet 5, addera koriander genom öppningen i locket. Mixa i ytterligare 20 sekunder.