Smaken av vår i en skål – mixa ihop några utav vårens mest smakfulla grönsaker till en perfekt släp soppa.
Spring Soup
Mängd: 850 ml (4 portioner)
Tid: 50 min
Ingredienser
- 2,5 dl hackad purjolök (den vita delen)
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 1 knippe salladslök
- 1 medelstor potatis
- 6 myntablad
- 3,5 dl (50 g) vattenkrasse
- 1 msk crème fraîche
- Pressad citron, smaka av med
- Salt och peppar, smaka av med
- ca 500 ml vatten
Gör så här
- Stek purjolök, vitlök och salladslök (den vita delen) i lite olivolja på medelvärme i en kastrull. Addera en nypa salt, och stek tills löken mjuknat och blivit genomskinlig (ca 6-8 minuter). Den ska inte få någon färg.
- Skiva potatis i tunna skivor och lägg ned i kastrullen med löken. Tillsätt ca 500 ml vatten – så att det täcker både lök och potatis.
- Låt sjuda i 30 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen, rör sedan ned de gröna delarna av salladslöken samt myntablad och vattenkrasse. Häll ned allt i kannan och fäst locket. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i 1 minut.
- Stäng av maskinen och ta bort locket. Addera creme fraiche, salt och peppar samt pressad citron. Sätt på locket igen. Mixa på låg hastighet i några sekunder. Tips: Häll i lite extra vatten om konsistensen känns för tjock.
- Servera soppan varm eller kall, om den serveras kall, kyl ned den snabbt för att bevara den härliga gröna färgen. Fördela i 4 skålar.