Spring Soup

Smaken av vår i en skål – mixa ihop några utav vårens mest smakfulla grönsaker till en perfekt släp soppa.

Spring Soup

Mängd: 850 ml (4 portioner)
Tid: 50 min

Ingredienser

  • 2,5 dl hackad purjolök (den vita delen)
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 knippe salladslök
  • 1 medelstor potatis
  • 6 myntablad
  • 3,5 dl (50 g) vattenkrasse
  • 1 msk crème fraîche
  • Pressad citron, smaka av med
  • Salt och peppar, smaka av med
  • ca 500 ml vatten

Gör så här

  1. Stek purjolök, vitlök och salladslök (den vita delen) i lite olivolja på medelvärme i en kastrull. Addera en nypa salt, och stek tills löken mjuknat och blivit genomskinlig (ca 6-8 minuter). Den ska inte få någon färg.
  2. Skiva potatis i tunna skivor och lägg ned i kastrullen med löken. Tillsätt ca 500 ml vatten – så att det täcker både lök och potatis.
  3. Låt sjuda i 30 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen, rör sedan ned de gröna delarna av salladslöken samt myntablad och vattenkrasse. Häll ned allt i kannan och fäst locket. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i 1 minut.
  5. Stäng av maskinen och ta bort locket. Addera creme fraiche, salt och peppar samt pressad citron. Sätt på locket igen. Mixa på låg hastighet i några sekunder. Tips: Häll i lite extra vatten om konsistensen känns för tjock.
  6. Servera soppan varm eller kall, om den serveras kall, kyl ned den snabbt för att bevara den härliga gröna färgen. Fördela i 4 skålar.