Spenatpasta

Att göra hemmagjord pastadeg är lätt och smidigt med Vitamix. Har du en pastamaskin så går det sedan snabbt att få till den perfekt formen (annars kan det vara lite petigare om du ska skära ut allt på egen hand – men det går såklart också). Servera gärna med en smakrik hemlagad färsk tomatsås.

Spenatpasta

Mängd: 310 g, okokt pasta
Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 2 msk olivolja
  • 90 g (ca 7 dl) spenat, blancherad
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, olivolja och spenat i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 20 sekunder.
  5. Ta bort locket och tillsätt mjöl, salt och peppar.
  6. Fäst locket och välj sedan hastighet 3.
  7. Starta maskinen och pulsa 5-6 gånger. Du kommer märka när degen börjar ta en rund form och lyfta från knivbladen.
  8. Ta bort locket och skrapa ned eventuell deg som fastnat på sidorna, addera lite mer mjöl om degen ser för kladdig ut.
  9. Pulsa igen 5-6 gånger.
  10. Häll ut degen från kannan på en mjölat yta och knåda i 1 till 2 minuter. Rulla sedan in den i lite plastfolie och låt vila i en halvtimme.
  11. Dela degen i 4 bitar. Ta en bit i taget och kör genom pastamaskinen.
  12. Använd tillbehöret för fettuccini pasta för att skära ut långa pastastrimmor.
  13. Placera ut dom så att de inte fastnar och låt dom torka över natten.

Notis: Om du önskar göra vanlig pasta, ta bara bort spenaten och ersätt med ett extra ägg.