Spenat – och kycklingsoppa

Ett perfekt sätt att ta tillvara på gårdagens kyckling! En krämig soppa med lagom mycket textur.

Spenat – och Kycklingsoppa

Mängd: 960 ml
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 3,5 dl mjölk
  • 1,25 dl hackad lök
  • 3 potatisar, kokta
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1 näve spenat
  • 125 g kycklingbröst, utan ben och skinn, tillagad och tärnad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg ned buljong, mjölk, lök, 2 potatisar och rosmarin i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 3-4 min, tills ånga kommer upp genom locket.
  5. Minska sedan till hastighet 3 och ta bort lockpluggen i locket.
  6. Tillsätt spenat och 1 potatis genom öppningen i locket och mixa i ca 10 sek till.
  7. Tillsätt kyckling genom öppningen och mixa i ytterligare 5 sek.