Ett perfekt sätt att ta tillvara på gårdagens kyckling! En krämig soppa med lagom mycket textur.
Spenat – och Kycklingsoppa
Mängd: 960 ml
Tid: 25 min
Ingredienser
- 2,5 dl hönsbuljong
- 3,5 dl mjölk
- 1,25 dl hackad lök
- 3 potatisar, kokta
- 1/2 tsk rosmarin
- 1 näve spenat
- 125 g kycklingbröst, utan ben och skinn, tillagad och tärnad
- salt och peppar
Gör så här
- Lägg ned buljong, mjölk, lök, 2 potatisar och rosmarin i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 3-4 min, tills ånga kommer upp genom locket.
- Minska sedan till hastighet 3 och ta bort lockpluggen i locket.
- Tillsätt spenat och 1 potatis genom öppningen i locket och mixa i ca 10 sek till.
- Tillsätt kyckling genom öppningen och mixa i ytterligare 5 sek.