Sommarmeny

Tips på de bästa grilltillbehören och drinkarna.

De 4 bästa tillbehören till sommarens grillmiddagar – och drinkarna som förgyller kvällen! När du förbereder för kommande grillning så kan du ha dessa recept i åtanke – vi lovar att de blir ett perfekt (och uppskattat) komplement till det du har på grillen.

Coleslaw

Krispig kål kryddad med färska örter ger en god twist på en vanlig klassisk coleslaw. Strimla vitkål och äpplen (ex Granny Smith) och blanda med rivna morötter, vallmofrön, vitvinsvinäger och russin. Servera gärna med revbensspjäll. De söta grönsakerna och frukterna tillsammans med vinägerns syra passar utmärkt med grillat kött. Vill ni prova en annan variant kan ni göra coleslaw på rödkål, med jalapeños och koriander – prova den på hamburgaren!

Potatissallad

Prova att blanda kokt potatis med rökig bacon, dijonsenap och majonnäs. Alternativt skippa baconen och blanda istället med färska örter som dill och dragon. En lättare/fräschare variant är att blanda ihop kokt potatis med persilja samt en vinägrett gjord på rödvinsvinäger, senap och olivolja.

Grillade grönsaker

Erbjud något lite ovanligare som förkolnad radicchiosallad till en biff toppad med söt sås. Grillad aubergine kan dämpa hettan från kryddstarka italienska korvar. Eller varför inte grilla lite blandade svampar och servera med kycklingbröst för att förhöja smaken. Förbered gärna också en tallrik med grillade grönsaker tillsammans med olika dippsåser som du gjort i din Vitamix.

Frukt och bröd

Frukt som ananas, persikor, nektariner och plommon som grillas väl och sedan blandas med limejuice, rödlök och cocktailtomater blir en somrig, smakrik salsa. Ett annat tips är att grilla vattenmelonskivor, i en eller två minuter på varje sida och toppa med hackad jalapeño och flingsalt, detta blir en god match med hamburgare eller fläsk. Pensla lite olivolja på bröd för att sedan grilla det lätt på vardera sida, och servera med hummus.

Drinkar

Nedan hittar ni några perfekta sommardrinkar (TIPS! Använd så mycket färsk frukt som möjligt när ni mixar dessa – det blir så väldigt mycket godare!)

Vattenmelon – innehåller mycket vätska och tillför sötma vilket förstår är perfekt för drinkar. Detta är bara ett exempel, på sommaren har vi förstås mängder av färsk frukt och bär tillgängligt för att kunna mixa ihop juice av olika slag att använda i våra cocktails. Tänk på att inte mixa för länge, då finns risk att juicen delar sig så att du får ett skum högst upp och en vattnig fruktjuice i botten.

RECEPT

Frostig Mezcal Paloma

Persika & Rosmarin Margarita

Frosé

Fruktig Margarita

Limoncello cocktail

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *