Sockerkaka med en liten tvist. Passar utmärkt tillsammans med en kopp te.
Sockerkaka med färsk ingefära
Mängd: 12 portioner
Tid: 1 h och 30 min
Ingredienser
- 5½ dl fullkornsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- ¾ tsk salt
- 1,2 dl naturell yoghurt
- ½ dl sojamjölk eller mellanmjölk
- 3 ägg
- 170 g smör
- 2½ dl socker
- 2,5 x 1,5 cm skiva citronskal
- 1 tsk vaniljpulver
- 1½ tsk färsk ingefära
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnsäker form med smör eller olja.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
- Lägg resten av ingredienserna i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 45 sekunder.
- Häll i skålen med torra ingredienserna och rör om noga.
- Häll smeten i brödformen eller på en bit bakplåtspapper. Baka i ugnen i 1 timme och 15 min.