Med bara ett fåtal enkla ingredienser får man ett gott och fiberrikt bröd sötat med äppelmos och banan.
Fullkornsbröd med Banan och Nötter
Mängd: 1 limpa
Tid: 1 timme och 15 min
Ingredienser
- 4 dl fullkornsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,6 dl socker
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 55 g smör
- 0,8 dl mjölk
- 1 tsk citronskal
- 2 mogna bananer, skalade
- 4 msk äppelmos
- 1,6 dl (80 g) valnötter, hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 180˚C. Smörj en 21 cm x 11 cm brödform.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
- Lägg ned ägg, socker, smör, mjölk, citronskal, banan och äppelmos i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 5.
- Mixa i 10-15 sek eller tills ingredienserna blandats.
- Häll över innehållet från kannan i skålen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt för hand.
- Rör sedan ner nötter i smeten, spara några att strö på toppen.
- Grädda i ugnen i 60 min eller tills brödet inte är kladdigt i mitten längre.