Fullkornsbröd med banan och nötter

Med bara ett fåtal enkla ingredienser får man ett gott och fiberrikt bröd sötat med äppelmos och banan.

Fullkornsbröd med Banan och Nötter

Mängd: 1 limpa
Tid: 1 timme och 15 min bröd

Ingredienser

  • 4 dl (200 g) fullkornsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 ml havremjölk
  • 1,25 dl dadelsirap (eller annan sötning)
  • 4 msk äppelmos
  • 1 ägg
  • 60 g smör
  • 1 strimla/skiva citronskal
  • 2 (220 g) mogna bananer, skalade
  • 80 g valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180˚C. Smörj en 21 cm x 11 cm brödform.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Rör runt och ställ åt sidan.
  3. Lägg ned havremjölk, dadelsirap, äppelmos, ägg, smör, citronskal och bananer i Vitamix kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  6. Mixa i 10-15 sek eller tills  ingredienserna blandats.
  7. Häll över innehållet från kannan i skålen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt för hand.
  8. Rör sedan ner nötter i smeten, spara några att strö på toppen.
  9. Grädda i ugnen i 60 min eller tills brödet inte är kladdigt i mitten längre.

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *