S’mores Pinnglass

En smak av nostalgi från när du var barn och grillade marshmallows över en lägereld.

S’Mores Pinnglass

Mängd: 13 st
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 350 g chocolate chips (chokladknappar/mjölkchoklad)
  • 5 dl naturell yoghurt
  • Mini marshmallows
  • 1 dl smulade digestive kex

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper vid sidan om.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad, eller i mikron i 2 minuter tills den är helt smält.
  3. Lägg ned yoghurt och den smälta chokladen i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till hastighet 10, sedan till högsta effekt (High).
  6. Mixa i 30 sekunder.
  7. Lägg ut marshmallows på plåten och rosta i ugnen i 3 minuter. Ta sedan ut plåten och låt svalna.
  8. Fyll pinnglass-formarna till hälften med chokladblandningen (resten används i slutet), lägg sedan i 4 marshmallows och fördela digestivesmulor jämnt mellan formarna. Häll sedan på resten av chokladen och frys in.