Servera det nybakade brödet med hemmagjort smör!
Smör
Mängd: 360 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 720 ml vispgrädde
- 1/4 tsk salt
Gör så här
- Häll grädden i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa tills blandningen är tjock och du hör en förändring i maskinljudet.
- Stäng av maskinen och skrapa ned innehåller på sidorna i kannan med en spatel för att få ned allt till mitten av kannan.
- Välj hastighet 5.
- Starta maskinen och mixa i 5 sekunder, stäng av och skrapa sidorna igen.
- Upprepa detta flera gånger tills blandningen börjar flyta lättare och det börjar formas vätska.
- Blenda ytterligare några sekunder tills fast smör fastnar i mitten av kannan, ovanpå bladen.
- Placera smöret i en fin sil för att rinna av. Arbeta smöret med en spatel för att avlägsna så mycket vätska som möjligt.
- Häll över smöret i en skål och smaka av med salt.
- Förvara i en lufttät behållare.