Sallad med kålpesto och citron

En smakfull sallad fullproppad med fibrer och nyttigheter i form av korngryn, grönkål och svarta vinbär.

Sallad med Kålpesto och citron

Mängd: 2-4 portioner
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 2,5 dl korngryn, kokt och svalnat
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 1,2 dl + 2 msk olivolja
  • 1,2 dl (70 g) torkade svarta eller röda vinbär
  • 1 msk schalottenlök, hackad
  • 175 g grönkål (utan stjälk), skuren i bitar
  • 1 msk pressad citron

Gör så här

  1. Häll ned 2 msk olivolja i en liten kastrull. Lägg ned vinbär och schalottenlök och stek på medelhög värme under omröring tills löken fått en gyllenbrun färg (ca 3 min). Blanda sedan ned korn och pinjenötter.
  2. Lägg ned kål och citronjuice i kanna i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 4.
  4. Starta och stäng av maskinen 8-10 gånger (använd pulsfunktionen) för att hacka kålen, använd tampern vid behov för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka till hastighet 8.
  7. Ta bort plastpluggen på locket och ringla långsamt ned olivoljan, medan du fortsätter mixa. Sätt på locket på luckan igen.
  8. Mixa i 15 sek eller till önskad konsistens.
  9. Blanda sedan med kornblandningen och servera.