En smakfull sallad fullproppad med fibrer och nyttigheter i form av korngryn, grönkål och svarta vinbär.
Sallad med Kålpesto och citron
Mängd: 2-4 portioner
Tid: 15 min
Ingredienser
- 2,5 dl korngryn, kokt och svalnat
- 2 msk pinjenötter, rostade
- 1,2 dl + 2 msk olivolja
- 1,2 dl (70 g) torkade svarta eller röda vinbär
- 1 msk schalottenlök, hackad
- 175 g grönkål (utan stjälk), skuren i bitar
- 1 msk pressad citron
Gör så här
- Häll ned 2 msk olivolja i en liten kastrull. Lägg ned vinbär och schalottenlök och stek på medelhög värme under omröring tills löken fått en gyllenbrun färg (ca 3 min). Blanda sedan ned korn och pinjenötter.
- Lägg ned kål och citronjuice i kanna i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 4.
- Starta och stäng av maskinen 8-10 gånger (använd pulsfunktionen) för att hacka kålen, använd tampern vid behov för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 8.
- Ta bort plastpluggen på locket och ringla långsamt ned olivoljan, medan du fortsätter mixa. Sätt på locket på luckan igen.
- Mixa i 15 sek eller till önskad konsistens.
- Blanda sedan med kornblandningen och servera.