Rostade pumpakärnor

Detta är ett kreativt och smart sätt att använda upp de pumpafrön som blir över när ni karvat ur pumpan inför Halloween. Fröerna är rika på järn och zink och blir en perfekt energiboost.

Rostade pumpakärnor

Mängd: 270 g
Tid: 20 min

Kanna: Ascent 600 ml behållare (går att göra i större behållare också, öka eventuellt ingredienserna då).

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk brunt socker
  • ¼ tsk röda chiliflakes
  • 2 tsk curry
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk citronskal
  • 270 g pumpakärnor, sköljda, rensade och torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190° C. Förberedd en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg ned salt, spiskummin, brunt socker, chiliflakes, curry, vinäger och citronskal i angiven ordning i behållaren och skruva fast knivsatsen. Tänk på att skruva åt ordentligt, maskinen kommer inte gå att starta om inte behållarens alla delar sitter rätt.
  3. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 10 sekunder. Blanda ihop kryddan med pumpakärnorna.
  4. Fördela sedan ut pumpakärnorna på bakplåten och rosta i ugnen i 15 min.