En fräsch syrlig Vitamix-dressing gör att blomkålen når nya höjder.
Rostad Blomkål med dressing
Mängd: 8 portioner
Tid: 40 min
Kanna: 2 Liters kannan till TNC 5200. TIPS! Om du har Ascent 600 ml eller 225 ml behållare rekommenderar vi att göra dressingen i denna!
Ingredienser
- 1,4 kg blomkål, skuren i buketter
- 1,2 dl (120 ml) olivolja
- 4,75 dl (60 g) färsk bladpersilja
- 1 tsk citronskal
- 4 msk (60 ml) färsk citronsaft
- Salt och svartpeppar, efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 ° C.
- Blanda blomkål med 4 msk olivolja. Placera på en bakplåt och stek i ugnen i 25 till 30 minuter. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan.
- Lägg resterande 4 msk olivolja, persilja, citronskal, och citronsaft i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 8.
- Använd pulsfunktionen 6-8 gånger.
- Blanda med blomkål och servera.