Pizzasoppa

Byt enkelt ut ingredienserna i den här soppan, på samma sätt som du byter ut toppingen på din pizza.

Pizzasoppa

Mängd: 1 liter
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta, utan skal
  • 80 g (1,2 dl) gul lök, skalad och grovt hackad
  • 4 st champinjoner, skivade
  • 75 g (1,2 dl) grön paprika, utan kärnhus, skuren i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 16 g pepperoni
  • 3,5 dl vatten
  • 3 Roma tomater, i bitar
  • 2½ msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • ¾ tsk salt
  • 55 g mozzarella,riven
  • 10 g (ca 2 msk) riven Parmesan

Gör så här

  1. Stek vitlök, lök, champinjoner, paprika, och 1 Roma tomat i olivoljan tills det blir mjukt.
  2. Skär upp pepperoni och lägg över i en bunke, ställ åt sidan.
  3. Lägg ned vatten, hälften av de stekta grönsakerna, 2 tomater, tomatpurén och kryddorna i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  6. Mixa tills blandningen är lagom varm (då du ser att det börjar komma ånga från locket).
  7. Sänk till hastighet 2, ta bort lockpluggen från locket.
  8. Lägg ned resten av grönsakerna, pepperonin och osten genom lockets öppning
  9. Mixa i ytterligare 5-10 sekunder. Soppan ska inte vara helt slät, utan ha en lite mer chunky textur.