Byt enkelt ut ingredienserna i den här soppan, på samma sätt som du byter ut toppingen på din pizza.
Pizzasoppa
Mängd: 1 liter
Tid: 35 min
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta, utan skal
- 80 g (1,2 dl) gul lök, skalad och grovt hackad
- 4 st champinjoner, skivade
- 75 g (1,2 dl) grön paprika, utan kärnhus, skuren i bitar
- 1 msk olivolja
- 16 g pepperoni
- 3,5 dl vatten
- 3 Roma tomater, i bitar
- 2½ msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk malen svartpeppar
- ¾ tsk salt
- 55 g mozzarella,riven
- 10 g (ca 2 msk) riven Parmesan
Gör så här
- Stek vitlök, lök, champinjoner, paprika, och 1 Roma tomat i olivoljan tills det blir mjukt.
- Skär upp pepperoni och lägg över i en bunke, ställ åt sidan.
- Lägg ned vatten, hälften av de stekta grönsakerna, 2 tomater, tomatpurén och kryddorna i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa tills blandningen är lagom varm (då du ser att det börjar komma ånga från locket).
- Sänk till hastighet 2, ta bort lockpluggen från locket.
- Lägg ned resten av grönsakerna, pepperonin och osten genom lockets öppning
- Mixa i ytterligare 5-10 sekunder. Soppan ska inte vara helt slät, utan ha en lite mer chunky textur.