Quinoasallad med Pistage och Dadlar

En fantastiskt god sallad med pistagenötter och dadlar – ät gärna salladen när den fortfarande är varm, då smakar den som allra bäst.

Quinoasallad

Mängd: 4 portioner
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa, ej kokt men sköljd i vatten
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 420 ml vatten
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 lök, skalad och halverad
  • 90 g färsk spenat
  • 1,2 dl (50 g) persilja
  • 240 g kikärtor
  • 2,5 dl dadlar, utan kärna
  • 0,8 dl rostade pistagenötter

Gör så här

  1. Stek quinoan i en kastrull på medelvärme i 3-4 minuter, tills den är torr och nästan rostad.
  2. Lägg ned kummin och fänkål och rosta i ytterligare en minut, addera sedan vatten och salt. Koka upp och rör om några gånger, täck sedan med lock. Sänk till låg temperatur och låt koka under lock i 20-22 minuter, tills allt vatten är absorberat. Låt sedan svalna i 5 minuter.
  3. Medan quinoan kokar, blanda lök, spenat, persilja, kikärtor och dadlar i en skål.
  4. Lägg ned pistagenötterna i kannan och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 4.
  7. Mixa i 5 -10 sekunder för att hacka nötterna.
  8. Häll över nötterna till skålen med övriga salladsingredienser.
  9. När quinoan svalnat, häll även över den i salladskålen och blanda runt ordentligt.

Salladsdressing

  • 2 msk olivolja
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 msk limezest
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Placera ingredienserna i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 6.
  4. Mixa i 10 sekunder.
  5. Ringla dressingen över salladen.