En fantastiskt god sallad med pistagenötter och dadlar – ät gärna salladen när den fortfarande är varm, då smakar den som allra bäst.
Quinoasallad
Mängd: 4 portioner
Tid: 30 min
Ingredienser
- 2,5 dl quinoa, ej kokt men sköljd i vatten
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 420 ml vatten
- 1/2 tsk havssalt
- 1 lök, skalad och halverad
- 90 g färsk spenat
- 1,2 dl (50 g) persilja
- 240 g kikärtor
- 2,5 dl dadlar, utan kärna
- 0,8 dl rostade pistagenötter
Gör så här
- Stek quinoan i en kastrull på medelvärme i 3-4 minuter, tills den är torr och nästan rostad.
- Lägg ned kummin och fänkål och rosta i ytterligare en minut, addera sedan vatten och salt. Koka upp och rör om några gånger, täck sedan med lock. Sänk till låg temperatur och låt koka under lock i 20-22 minuter, tills allt vatten är absorberat. Låt sedan svalna i 5 minuter.
- Medan quinoan kokar, blanda lök, spenat, persilja, kikärtor och dadlar i en skål.
- Lägg ned pistagenötterna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 4.
- Mixa i 5 -10 sekunder för att hacka nötterna.
- Häll över nötterna till skålen med övriga salladsingredienser.
- När quinoan svalnat, häll även över den i salladskålen och blanda runt ordentligt.
Salladsdressing
- 2 msk olivolja
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 msk limezest
- 1/2 tsk malen koriander
- 1/2 tsk havssalt
- 1 krm malen svartpeppar
Gör så här
- Placera ingredienserna i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka långsamt till hastighet 6.
- Mixa i 10 sekunder.
- Ringla dressingen över salladen.