En god rå salsa med härligt “bitig” textur. Perfekt tillsammans med tortillachips!
Pico de Gallo med rödbeta
Mängd: 480 ml OBS! Detta recept är anpassat till 1,4 L kannan, dubbla ingredienserna om du ska mixa i en större behållare.
Tid: 10 min
Ingredienser
- 275 g rödbetor, skalade, skurna i bitar
- 0,5 dl (30 g) rödlök, hackad
- 4 vitlöksklyftor, utan skal
- 0,5 dl (35 g) röd paprika, urkärnad, ångkokt
- 1/2 jalapeño
- 1/2 tsk salt
- 2 msk färsk koriander, hackad
- 1 krm mald kummin
- 1 krm chilipulver
- Zest och juice från 1 lime
Gör såhär
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta maskinen på lägsta hastighet och använd sedan pulsknappen snabbt några gånger, till önskad konsistens – överbearbeta inte blandningen, det ska vara bitar kvar i den.
Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. - Servera tillsammans med tortillachips eller använd som exempelvis taco-tillbehör.