Pico de Gallo – med rödbeta

En god rå salsa med härligt “bitig” textur.  Perfekt tillsammans med tortillachips!

Pico de Gallo med rödbeta

Mängd: 480 ml  OBS! Detta recept är anpassat till 1,4 L kannan, dubbla ingredienserna om du ska mixa i en större behållare. 
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 275 g rödbetor, skalade, skurna i bitar
  • 0,5 dl (30 g) rödlök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, utan skal
  • 0,5 dl (35 g) röd paprika, urkärnad, ångkokt
  • 1/2 jalapeño
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 1 krm mald kummin
  • 1 krm chilipulver
  • Zest och juice från 1 lime

Gör såhär

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Starta maskinen på lägsta hastighet och använd sedan pulsknappen snabbt några gånger, till önskad konsistens – överbearbeta inte blandningen, det ska vara bitar kvar i den.
    Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  3. Servera tillsammans med tortillachips eller använd som exempelvis taco-tillbehör.