Päron – och Kastanjeröra

En höstig spread på kastanjer, rostade päron, fårost och timjan.

Päron – och Kastanjeröra

Mängd: 360 ml
Tid: 6 min

Ingredienser

  • 2,5 dl (150 g) rostade kastanjer
  • 2 st Bosc päron (en päronsort med saftigt mjukt fruktkött)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 40 g fårost

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder, eller till önskad konsistens.
  5. Servera direkt, eller förvara i kylen.

OBS! Kastanjerna som växer i Sverige s.k Hästkastanjer är INTE ätbara, så köp kastanjer i affären (från sydligare delar i Europa).