En uppfriskande Granita blir en perfekt avslut på middagsbjudningen. Garnera gärna med färsk dragon för en pepprigare smak.

Örtig Äppelgranita

Mängd: 960 ml
Tid: 4 h

Ingredienser

  • 720 ml äppeljuice
  • 4 tsk pressad citronjuice
  • 1,2 dl strösocker
  • 1,2 dl (15 g) myntablad

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 10. Mixa i 20-30 sekunder. Fördela sedan i isformer och frys in i ca 4 timmar. Ta sedan ut dom och låt stå i rumstemperatur i 10 minuter.
  4. Häll ned hälften av iskuberna i kannan och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6. Starta maskinen och öka till hastighet 10.
  7. Mixa i 10-20 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. När mixen börjar bli klar kommer motorljudet ändras och fyra högar bildas i kannan.
  8. Gör likadant med sista halvan av iskuberna. Servera direkt!

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *