En uppfriskande Granita blir en perfekt avslut på middagsbjudningen. Garnera gärna med färsk dragon för en pepprigare smak.
Örtig Äppelgranita
Mängd: 960 ml
Tid: 4 h
Ingredienser
- 720 ml äppeljuice
- 4 tsk pressad citronjuice
- 1,2 dl strösocker
- 1,2 dl (15 g) myntablad
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10. Mixa i 20-30 sekunder. Fördela sedan i isformer och frys in i ca 4 timmar. Ta sedan ut dom och låt stå i rumstemperatur i 10 minuter.
- Häll ned hälften av iskuberna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10.
- Mixa i 10-20 sekunder och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. När mixen börjar bli klar kommer motorljudet ändras och fyra högar bildas i kannan.
- Gör likadant med sista halvan av iskuberna. Servera direkt!