Not-so Cheese Sauce

En mandelkräm med nachosmak, den här såsen passar utmärkt till potatis, broccoli, eller som dip till chips.

Not-so Cheese Sauce

Mängd: 960 ml
Tid: 16 min

Ingredienser

  • 480 ml vatten
  • 2 citroner, skalade
  • 240 g rostad paprika
  • 170 g råa eller rostade mandlar (osaltade)
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 dl näringsjäst
  • 1 tsk salt (valfritt)

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  4. Mixa 5-6 minuter tills innehållet är varmt (det kommer ånga från locket).

NOTE: Denna såsen är väldigt syrlig – för mindre syra minska mängden citron!