Morotssoppa med apelsin och ingefära

En soppa som är både kryddig och söt på samma gång! Lika god varm som kall.

Morotssoppa med Apelsin och Ingefära

Mängd: 1,2 L
Tid: 20 min

Ingredienser

  • 455 g morötter, delade i bitar
  • 2 lökar, skalade, delade
  • 3 cm färsk ingefära eller 1,5 tsk ingefärspasta
  • 2 msk (30 g) smör
  • 960 ml grönsaks- eller hönsbuljong
  • 3 apelsiner, skalade, halverade
  • 0,5 cm bit apelsinskal
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Fräs morötter, lök och ingefära i smör i en kastrull tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt  480 ml buljong. Låt sjuda.
  3. Häll sedan över innehållet från kastrullen till kannan tillsammans med apelsiner och apelsinskal och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  6. Mixa i 30-45 sek tills soppan är slät. Justera konsistensen med återstående buljong.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan varm eller kall. För varm soppa – mixa i 5-6 minuter tills det kommer ånga från locket. Garnera med gräddfil och hackad koriander!