Marinerade bär passar perfekt till sockerkaka, pannkakor, våfflor med mera.
Marinerade Bär
Mängd: 1,5 L
Tid: 6 min
Kanna: Ascent 600 ml mixerbägare
Ingredienser
- 455 g färska jordgubbar, dela varje bär i 4 bitar
- 230 g färska blåbär
- 230 g färska hallon
- 3 msk honung eller agave sirap
- 3 msk vit balsamvinäger
- ¼ tsk salt
- 4 st myntablad
Gör så här
- Lägg ned balsamvinäger, honung, mynta och salt i behållaren i angiven ordning och skruva på knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka långsamt till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
- Blanda ihop jordgubbar, blåbär och hallon i en skål. Häll sedan marinaden över bären och rör runt allt ordentligt. (Var inte rädd att du ska förstöra bären när du rör runt, skulle de råka bli lite “mosiga” är det bara positivt för såsen).
- Låt bären marineras i 30 minuter. Servera förslagsvis till en sockerkaka!