Mandelkakor

Knapriga mandelkakor som är superenkla att göra – perfekta att ta med till middagsbjudningen.

Mandelkakor

Mängd: 24 st
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 110 g smör
  • 1 ägg
  • 1,2 dl strösocker
  • 1 msk mjölk
  • ½ tsk mandelextrakt
  • 1,8 dl vetemjöl
  • 1,8 dl fullkornsmjöl
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1,2 dl mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg smör, ägg, socker, mjölk och mandelextrakt i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 till en början.
  4. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 4 eller 5.
  5. Mixa i 15 sek. och ta sedan bort lockpluggen på locket.
  6. Häll ned mjöl, salt, bakpulver och mandel genom öppningen i locket och mixa sedan ytterligare 10 sekunder, tills en slät smet tar form.
  7. Använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  8. Fördela smeten på bakplåtspapper, ca 1 tsk smet per kaka.
  9. Grädda i 12 – 15 min tills gyllenbruna.