Den här röran med färska örter kan användas på många olika sätt – som pålägg på kex, som dipp, till sallad eller som ersättare för ostlagret i lasagne (perfekt för veganer). Recept av Megan May.
Macadamia – och Cashewröra med örter
Mängd: 350 ml
Tid: 10 min
Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna, för 2 liters kannor med bredare botten öka mängden ingredienser.
Ingredienser
- 155 g cashewnötter, blötlagda 3 timmar
- 0,5 dl macadamianötter, blötlagda 2-4 timmar
- 120 ml vatten
- 0,5 dl pressad citron
- 1,5 msk näringsjäst
- ¼ schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 msk färsk gräslök, hackad
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk färsk dill
- Salt och peppar
Gör så här
- Lägg ned cashewnötter, macadamianötter, vatten, pressad citron och näringsjäst i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa tills blandningen är helt slät. Häll över i en skål.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och färska örter och blanda ned i röran.
- Smaka av med salt och peppar.