Macadamia – och Cashewröra med örter

Den här röran med färska örter kan användas på många olika sätt – som pålägg på kex, som dipp, till sallad eller som ersättare för ostlagret i lasagne (perfekt för veganer). Recept av Megan May.

Macadamia – och Cashewröra med örter

Mängd: 350 ml
Tid: 10 min

Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna, för 2 liters kannor med bredare botten öka mängden ingredienser.

Ingredienser

  • 155 g cashewnötter, blötlagda 3 timmar
  • 0,5 dl macadamianötter, blötlagda 2-4 timmar
  • 120 ml vatten
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1,5 msk näringsjäst
  • ¼ schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk färsk dill
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg ned cashewnötter, macadamianötter, vatten, pressad citron och näringsjäst i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa tills blandningen är helt slät. Häll över i en skål.
  4. Finhacka schalottenlök, vitlök och färska örter och blanda ned i röran.
  5. Smaka av med salt och peppar.