Krämig Vildrissoppa

Denna näringsrika soppa använder cashewnötter och bönor för att skapa en krämig (mejerifri) konsistens.

Krämig Vildrissoppa

Ingredienser

  • 125 g råa cashewnötter, blötlagda
  • Bladselleri, 4 stjälkar, hackade
    2,5 dl hackad morot (128 g)
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 L grönsaksbuljong
  • 2,5 dl vildris (160 g)
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 225 g svamp (hackad eller skivad)
  • 1 burk (425 g) cannellinibönor

Gör så här:

1. Lägg cashewnötter, cannellinibönor och 2,5 dl grönsaksbuljong i Vitamix-behållaren och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 1 minut, använd tampern för att pressa ingredienserna mot bladen.
2. Värm den återstående grönsaksbuljongen i en stor kastrull eller gryta på medelvärme. När buljongen kokar tillsätter du vildris, selleri, morot, lök, vitlök, timjan och lagerblad. Täck över och koka på medelvärme i 30 minuter, rör om då och då.
3. Tillsätt cashew- och bönblandningen till grytan, rör om för att blanda. Tillsätt sedan svamp och koka utan lock i 15 minuter. Ta bort lagerbladen; smaka av och krydda.
Recept från Life is NOYOKE

TIPS!
Prova att hacka dina grönsaker i lilla mixerskålen för att göra matlagningen enklare.