Denna näringsrika soppa använder cashewnötter och bönor för att skapa en krämig (mejerifri) konsistens.
Krämig Vildrissoppa
Ingredienser
- 125 g råa cashewnötter, blötlagda
- Bladselleri, 4 stjälkar, hackade
2,5 dl hackad morot (128 g) - 1/2 gul lök, hackad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 2 L grönsaksbuljong
- 2,5 dl vildris (160 g)
- 1 msk torkad timjan
- 2 lagerblad
- 2 tsk salt
- 225 g svamp (hackad eller skivad)
- 1 burk (425 g) cannellinibönor
Gör så här:
1. Lägg cashewnötter, cannellinibönor och 2,5 dl grönsaksbuljong i Vitamix-behållaren och fäst locket. Starta mixern på lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 1 minut, använd tampern för att pressa ingredienserna mot bladen.
2. Värm den återstående grönsaksbuljongen i en stor kastrull eller gryta på medelvärme. När buljongen kokar tillsätter du vildris, selleri, morot, lök, vitlök, timjan och lagerblad. Täck över och koka på medelvärme i 30 minuter, rör om då och då.
3. Tillsätt cashew- och bönblandningen till grytan, rör om för att blanda. Tillsätt sedan svamp och koka utan lock i 15 minuter. Ta bort lagerbladen; smaka av och krydda.
Recept från Life is NOYOKE
TIPS!
Prova att hacka dina grönsaker i lilla mixerskålen för att göra matlagningen enklare.