Krämig Asiatisk Pumpasoppa

Detta är en utav favoriterna som vi brukar bjuda på under mässor, med morötter och butternutpumpa! Recept: John Ohlsson.

Krämig Asiatisk Pumpasoppa

Mängd: Ca 1 Liter
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning (grönsak eller höns)
  • 3 st morötter, ekologiska, tvättade – behöver ej skalas
  • 150 g butternutpumpa
  • 1 liten rödlök, skalad
  • 10 g färsk ingefära, skalad
  • 1 cm röd chili, utan kärnor
  • 400 ml (1 burk) kokosmjölk
  • 8 st blad färsk koriander
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/4 röd paprika
  • 1 nypa flingsalt
  • Smaka av med färskpressad lime (ca 1/2)

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning, fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen, alternativt välj programmet för Soppa om du har en maskin med program.
  4. Mixa i ca 5 min och 45 sekunder, alternativt låt programmet för Soppa slutföras. Smaka av med lime (och ev mer kryddor).

Servera gärna soppan med rostade vitlökskrutonger eller pumpafrön.
Tips! Om man vill att det ska gå snabbare kan man använda kokade vatten istället för kallt vatten, då räcker det att mixa på högsta hastighet i 50 sek.