Du kommer aldrig mer vilja köpa färdig glass efter att ha gjort egen – prova det här enkla men smarriga receptet på jordgubbsglass.
Jordgubbsglass med vanilj
Mängd: 6 portioner
Tid: 40 min
Ingredienser
- 180 ml mjölk (eller valfri mejerifri dryck, ex. havre eller soja).
- 180 ml vispgrädde eller kokosmjölk
- 80 ml dadelsirap eller honung efter egen smak
- ¼ tsk vaniljextrakt
- 680 g frysta jordgubbar
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
- Mixa i 30-45 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Efter 30 sekunder kommer motorljudet förändras när blandningen lättare flyter mellan knivarna och det ser ut som att det bildas 4 högar i kannan. Stäng av. Överbearbeta inte receptet, då smälter glassen lättare.