Jordgubbsglass med vanilj

Du kommer aldrig mer vilja köpa färdig glass efter att ha gjort egen – prova det här enkla men smarriga receptet på jordgubbsglass.

Jordgubbsglass med vanilj

Mängd: 6 portioner
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 180 ml mjölk (eller valfri mejerifri dryck, ex. havre eller soja).
  • 180 ml vispgrädde eller kokosmjölk
  • 80 ml dadelsirap eller honung efter egen smak
  • ¼ tsk vaniljextrakt
  • 680 g frysta jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka sedan snabbt till högsta hastighet.
  3. Mixa i 30-45 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Efter 30 sekunder kommer motorljudet förändras när blandningen lättare flyter mellan knivarna och det ser ut som att det bildas 4 högar i kannan. Stäng av. Överbearbeta inte receptet, då smälter glassen lättare.