Japansk Miso-Shiitake soppa

En vegansk japansk Raw food- soppa med ingefära, shiitake och miso (av Ani Phyo).

Japansk Miso – Shiitake

Mängd: 1,3 L
Tid: 6 min

Ingredienser

  • 7 dl (227 g) shiitake
  • 2 msk soja
  • 1,2 dl-2,4 dl olivolja
  • 3 msk miso, brun eller vit
  • 2,5 x 2,5 cm färsk ingefära, skalad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 720 ml vatten
  • 1 schalottenlök, hackad

Gör så här

  1. Marinera shiitakesvampen i soja samt 3 msk olivolja. Ställ åt sidan.
  2. Lägg ned miso, resterande olivolja, ingefära, vitlök och vatten i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till hastighet 10, sedan till full effekt (high).
  5. Mixa i 30 sek.
  6. Servera i djupa skålar toppad med shiitake och schalottenlök.