En vegansk japansk Raw food- soppa med ingefära, shiitake och miso (av Ani Phyo).
Japansk Miso – Shiitake
Mängd: 1,3 L
Tid: 6 min
Ingredienser
- 7 dl (227 g) shiitake
- 2 msk soja
- 1,2 dl-2,4 dl olivolja
- 3 msk miso, brun eller vit
- 2,5 x 2,5 cm färsk ingefära, skalad
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 720 ml vatten
- 1 schalottenlök, hackad
Gör så här
- Marinera shiitakesvampen i soja samt 3 msk olivolja. Ställ åt sidan.
- Lägg ned miso, resterande olivolja, ingefära, vitlök och vatten i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 10, sedan till full effekt (high).
- Mixa i 30 sek.
- Servera i djupa skålar toppad med shiitake och schalottenlök.