En uppfriskande smak av persika och blåbär, med en extra näringsboost från matcha grönt te-pulver.
Isglass med persika, matcha och blåbär
Mängd: 10 st
Tid: 15 min
Ingredienser
- 250 g persikor
- 290 g blåbär
- 0,6 dl vatten
- 6 st dadlar, urkärnade, eller 2 msk honung
- 2,5 dl grekisk yoghurt
- 1/4 tsk Matcha grönt te-pulver
Gör så här
- Stek persikorna i ca 5 minuter på medelhög värme tills de blir mjuka.
- Lägg sedan ned dom i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten.
- Mixa i 30 sekunder. Häll sedan över till en skål och låt svalna.
- Blanda blåbär, socker och vatten i en liten kastrull och koka på medelhög värme i ca 5 minuter.
- Häll sedan över blandningen i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten. Mixa i 30 sekunder. Häll sedan över i en separat skål och låt svalna.
- Lägg ned yoghurt, honung och matcha grönt te-pulver i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten. Mixa i 30 sekunder.
- Fördela de olika lagren i glasspinne-formarna. Börja med persikopuréen, fyll sedan på med yoghurtblandningen och avsluta med blåbärsmixen på toppen. Frys in glasspinnarna.