Isglass med persika, matcha och blåbär

En uppfriskande smak av persika och blåbär, med en extra näringsboost från matcha grönt te-pulver.

Isglass med persika, matcha och blåbär

Mängd: 10 st
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 250 g persikor
  • 290 g blåbär
  • 0,6 dl vatten
  • 6 st dadlar, urkärnade, eller 2 msk honung
  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 1/4 tsk Matcha grönt te-pulver

Gör så här

  1. Stek persikorna i ca 5 minuter på medelhög värme tills de blir mjuka.
  2. Lägg sedan ned dom i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till högsta hastigheten.
  5. Mixa i 30 sekunder. Häll sedan över till en skål och låt svalna.
  6. Blanda blåbär, socker och vatten i en liten kastrull och koka på medelhög värme i ca 5 minuter.
  7. Häll sedan över blandningen i kannan och fäst locket.
  8. Välj hastighet 1.
  9. Starta maskinen och öka till högsta hastigheten. Mixa i 30 sekunder. Häll sedan över i en separat skål och låt svalna.
  10. Lägg ned yoghurt, honung och matcha grönt te-pulver i kannan och fäst locket.
  11. Välj hastighet 1.
  12. Starta maskinen och öka till högsta hastigheten. Mixa i 30 sekunder.
  13. Fördela de olika lagren i glasspinne-formarna. Börja med persikopuréen, fyll sedan på med yoghurtblandningen och avsluta med blåbärsmixen på toppen. Frys in glasspinnarna.