Ingefärsshot

Den här shoten är en klassiker som vi ofta bjuder på vid mässor och demonstrationer – och den är fruktansvärt god! Recept av: John Ohlsson

Ingefärsshot

Mängd: 1 L
Tid: 3 min

Ingredienser

  • 0, 5 L Äppeljuice
  • 1 dl Gari (inlagd ingefära, söt)
  • 6 blad mynta
  • 1/2 lime, skalad
  • 0,5 L isbitar
  • 1 cm röd chili, utan kärnor

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser, förutom isbitarna, i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Väj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 8.
  4. Mixa i 30 sekunder.
  5. Ta av locket och lägg ned isbitarna i kannan, fäst locket.
  6. Välj hastighet 1.
  7. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
  8. Sänk till hastighet 4 och mixa i ytterligare 10 sekunder (för att få bort en del av skummet som bildas). Serveras väl kyld i små shotglas. Förvara i kylen i lufttät flaska.