Den här shoten är en klassiker som vi ofta bjuder på vid mässor och demonstrationer – och den är fruktansvärt god! Recept av: John Ohlsson
Ingefärsshot
Mängd: 1 L
Tid: 3 min
Ingredienser
- 0, 5 L Äppeljuice
- 1 dl Gari (inlagd ingefära, söt)
- 6 blad mynta
- 1/2 lime, skalad
- 0,5 L isbitar
- 1 cm röd chili, utan kärnor
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser, förutom isbitarna, i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Väj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 8.
- Mixa i 30 sekunder.
- Ta av locket och lägg ned isbitarna i kannan, fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
- Sänk till hastighet 4 och mixa i ytterligare 10 sekunder (för att få bort en del av skummet som bildas). Serveras väl kyld i små shotglas. Förvara i kylen i lufttät flaska.