Hemmagjord Bostongurka

Hemmagjord bostongurka – en perfekt relish att ha till hands inför sista-minuten BBQs. Även om det är enkelt att bara köpa en burk färdig från affären så är det alltid godare att göra din egen (plus att du skippar massa onödiga tillsatser)!

Hemmagjord Bostongurka

Mängd: 600 ml
Tid: 12h

Picklad gurka

Ingredienser

  • 480 ml äppelcidervinäger
  • 480 ml vatten
  • 0,5 dl Kosher salt
  • 1,8 dl strösocker
  • 1 citron, zest och juice
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk korianderfrön
  • ¼ tsk krossade röda chiliflakes
  • 675 g pickling gurka

Gör så här

  1. Lägg ned vinäger, vatten, salt, socker, citronjuice och zest i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 eller programmet för Varma Soppor.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i 6 min och 30 sek; alternativt låt programmet för Varma Soppor slutföras.
  4. Medan det mixas, tvätta och skär gurkorna i bitar (2 cm). Lägg ned i en skål och blanda runt med lagerblad, pepparkorn, korianderfrön och chiliflakes.
  5. När vätskan i kannan har mixats klart kommer den vara varm. Häll den direkt över gurkorna och kryddorna i skålen och låt svalna. Täck sedan över och låt stå i kylen över natten.

Relish

Gör så här

  1. Sila bort vätskan från den picklade gurkan.
  2. Lägg sedan ned gurkbitarna i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen, öka till högsta hastighet och mixa i max 30 sek, använd tampern för att pressa ned gurkan mot knivbladen.
  5. Häll sedan över till en glasburk med tättförslutande lock och förvara i kylen.