Hasselnötssmör med kakao och Vanilj

En lite nyttigare variant klassiskt chokladsmör, utan tillsatser – och du kan bestämma själv över sockerhalten! Receptet är framtaget av vår Vitamix-kock John Ohlsson.

Hasselnötssmör med kakao och vanilj

Mängd: 2,5 dl
Tid: 5 min

Kanna: Ascent Mixerbägare 600 ml (för större behållare, dubbla bara mängden ingredienser)

Ingredienser

  • 3 dl Hasselnötskross
  • 3 tsk Kakaopulver
  • 2 tsk Vaniljpulver (Raw)
  • 2 dl Råsocker (Brunt)
  • 1 dl Hasselnötsolja (eller vanlig matolja)

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Mixerbägaren och skruva på knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  2.  Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 5. Mixa i 15 sekunder.
  4. Öka till hastighet 10 och mixa i ytterligare 15 sekunder.
  5. Sänk till hastighet 3. Mixa i 15 sekunder.
  6. Öka sedan en sista gång till hastighet 10 och mixa i 15 sekunder. Stäng av maskinen!
  7. Skruva av knivbasen från bägaren/kannan och se att allt blivit mixat till en slät creme. Häll sedan över innehållet till en glasburk med förslutningsbart lock.
  8. Ställ in burken i kylen med timme för nedkylning innan servering.

Detta passar perfekt som topping på en hemlagad chokladmousse, alternativt på glass. Eller bara som ett lyxigt pålägg på en rostad toast!