Harissa är en populär nordafrikansk stark chilipepparsås, här blandas den samma med bland annat vitlök och senap till en kryddstark vinägrett.

Harissa Vinägrett

Mängd: 1,2 L
Tid: 10 minuter

Ingredienser

  • 120 ml harissa pasta
  • 240 ml rödvinsvinäger
  • 1⅓ msk torkad senap
  • 1⅓ msk Winter Spice krydda
  • 24 små vitlöksklyftor, ugnsrostade
  • 2 små schalottenlökar, skalade
  • 6 dadlar, utan kärnor, eller lite honung
  • 720 ml extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser, förutom olivoljan, i Vitamix kannan och ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
  4. Minska till hastighet 3, ta bort mittpluggen i locket och ringla ned olivoljan genom öppningen. Sätt tillbaka mittpluggen och mixa ytterligare 15 sekunder.