Harissa är en populär nordafrikansk stark chilipepparsås, här blandas den samma med bland annat vitlök och senap till en kryddstark vinägrett.
Harissa Vinägrett
Mängd: 1,2 L
Tid: 10 minuter
Ingredienser
- 120 ml harissa pasta
- 240 ml rödvinsvinäger
- 1⅓ msk torkad senap
- 1⅓ msk Winter Spice krydda
- 24 små vitlöksklyftor, ugnsrostade
- 2 små schalottenlökar, skalade
- 6 dadlar, utan kärnor, eller lite honung
- 720 ml extra virgin olivolja
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser, förutom olivoljan, i Vitamix kannan och ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
- Minska till hastighet 3, ta bort mittpluggen i locket och ringla ned olivoljan genom öppningen. Sätt tillbaka mittpluggen och mixa ytterligare 15 sekunder.
One reply on “Harissa Vinägrett“
Comments are closed.