Syrlig och söt dressing som kan göras på både färska och frysta hallon, samt avnjutas när som helst på året.

Hallonvinägrett

Mängd: 480 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 msk  honung
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1,2 dl (60 g) hallon, färska eller frysta, tinade
  • 1,8 dl  olivolja

Gör så här

  1. Lägg ned vatten, vinäger, salt, honung, basilika och hallon i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 5. Ta bort lockpluggen på locket och ringla olivolja genom öppningen medan maskinen mixar.
  4. Sätt tillbaka lockpluggen. Öka till högsta hastighet. Mixa i ytterligare 10 sekunder.
  5. Förvaras i kylen i lufttät behållare.