Syrlig och söt dressing som kan göras på både färska och frysta hallon, samt avnjutas när som helst på året.
Hallonvinägrett
Mängd: 480 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 tsk torkad basilika
- 1,2 dl (60 g) hallon, färska eller frysta, tinade
- 1,8 dl olivolja
Gör så här
- Lägg ned vatten, vinäger, salt, honung, basilika och hallon i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 5. Ta bort lockpluggen på locket och ringla olivolja genom öppningen medan maskinen mixar.
- Sätt tillbaka lockpluggen. Öka till högsta hastighet. Mixa i ytterligare 10 sekunder.
- Förvaras i kylen i lufttät behållare.