Hallon och Dijondressing

Att göra en dressing på färsk frukt och grönt är ett perfekt sätt att både addera mer smak samt mer näring. Hemmagjord dressing innehåller dessutom inga konserveringsmedel och andra tillsatser – bara det du själv vill att de ska innehålla!

Hallon och Dijondressing

Mängd: 360 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 120 ml balsamvinäger
  • 95 g färska hallon
  • ¼ lime, skalad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 5 färska basilikablad
  • 2 kärnfria dadlar, alternativt lite honung
  • 1 nypa nymalen vitpeppar
  • 120 ml avokadoolja (valfri)

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser, förutom oljan, i Vitamix kannan ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka snabbt ut till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
  4. Om du använder avokadoolja, sänk till hastighet 3.
  5. Ta bort mittpluggen i locket och ringla ned oljan genom öppningen med maskinen är igång. Sätt tillbaka mittpluggen igen, och öka till högsta hastighet – mixa i 10 sekunder.