Att göra en dressing på färsk frukt och grönt är ett perfekt sätt att både addera mer smak samt mer näring. Hemmagjord dressing innehåller dessutom inga konserveringsmedel och andra tillsatser – bara det du själv vill att de ska innehålla!
Hallon och Dijondressing
Mängd: 360 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 120 ml balsamvinäger
- 95 g färska hallon
- ¼ lime, skalad
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 2 tsk Dijonsenap
- 5 färska basilikablad
- 2 kärnfria dadlar, alternativt lite honung
- 1 nypa nymalen vitpeppar
- 120 ml avokadoolja (valfri)
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser, förutom oljan, i Vitamix kannan ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka snabbt ut till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
- Om du använder avokadoolja, sänk till hastighet 3.
- Ta bort mittpluggen i locket och ringla ned oljan genom öppningen med maskinen är igång. Sätt tillbaka mittpluggen igen, och öka till högsta hastighet – mixa i 10 sekunder.