En blandning av grekisk yoghurt och cream cheese utgör grunden i den här dippsåsen, men den innehåller givetvis även grönsaker, för den goda smakens skull.
Grönsaksdipp
Mängd: 840 ml
Tid: 10 min
Ingredienser
- 120 ml grekisk yoghurt
- 225 g cream cheese
- 3 morötter, halverade
- 2 salladslökar, grovt hackad
- 2 st stjälkselleri, skuren i bitar
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ¼ tsk vitlökspulver
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 tsk pressad citronsaft
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 8.
- Använd pulsfunktionen, pulsa 5 gånger. Stäng sedan av maskinen, ta bort locket och skrapa ned innehållet från kannans sidor. Sätt tillbaka locket, starta maskinen och pulsa ytterligare 5 gånger.
- Välj sedan hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sakta upp till hastighet 8.
- Mixa i 10 till 15 sekunder, eller till önskad konsistens. Överbearbeta inte receptet!