Grönsaksdipp

En blandning av grekisk yoghurt och cream cheese utgör grunden i den här dippsåsen, men den innehåller givetvis även grönsaker, för den goda smakens skull.

Grönsaksdipp

Mängd: 840 ml
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 120 ml grekisk yoghurt
  • 225 g cream cheese
  • 3 morötter, halverade
  • 2 salladslökar, grovt hackad
  • 2 st stjälkselleri, skuren i bitar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 8.
  3. Använd pulsfunktionen, pulsa 5 gånger. Stäng sedan av maskinen, ta bort locket och skrapa ned innehållet från kannans sidor. Sätt tillbaka locket, starta maskinen och pulsa ytterligare 5 gånger.
  4. Välj sedan hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka sakta upp till hastighet 8.
  6. Mixa i 10 till 15 sekunder, eller till önskad konsistens. Överbearbeta inte receptet!