En vegansk grekisk sallad, där fetaosten har ersatts med cashewnötter och kryddor. Snabbt, gott och enkelt. Perfekt när man inte känner för något mastigt, kanske som middag en varm sommardag?
Grekisk sallad
Mängd: 4 portioner
Tid: 15 min
Ingredienser
För Faux Feta
- 2,5 dl (140 g) rostade, osaltade hela cashewnötter
- 1 tsk havssalt
- 3 msk (45 ml) extra virgin olivolja
- 2 msk (30 ml) plus 2 tsk citronsaft
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad dill
- 1 tsk torkad timjan
- 2 vitlöksklyftor, skalade
För Sallad
- 4 tomater, skivade
- 1 gurka, skivas tunt
- 2,5 dl (115 g) rödlök
- 1 ¼ dl (100 g) Kalamata oliver
- 2 msk (30 ml) extra virgin olivolja
Gör så här
- Lägg ned citronsaft, vinäger, olivolja, salt, oregano, dill, timjan, vitlök och cashewnötter i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 8.
- Mixa i 30 sekunder, använd tampen vid behov för att pressa ingredienserna mot knivbladen.
- Ställ in i kylskåpet i 30 till 45 minuter.
- Lägg gurka och tomater på en tallrik. Garnera med rödlök, oliver, och faux feta. Ringla över olivolja.