En uppfriskande och enkel dessert. Perfekt när man inte känner för något mastigt och alltför sött.
Grapefrukt Granita
Mängd: 720 ml
Tid: 4 h
Ingredienser
- 600 ml röd grapefruktjuice
- 2,5 dl vatten
- 0,75 dl strösocker
Gör så här
- Blanda juice, vatten och socker i en skål, rör runt tills sockret har löst upp sig helt. Häll sedan över vätskan till en bakform och frys tills den stelnat, ca 3-4 timmar.
- Med hjälp av en gaffel, bryt loss bitar från formen, ca 3 cm stora kuber. Lägg ned 1/3 av de frysta bitarna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 5.
- Använd av/på-knappen. Sätt på och stäng av maskinen snabbt 8-10 gånger för att pulsa isblandningen. Använd tampen vid behov för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen till önskad konsistens.
- Mixa resten av blandningen enligt samma princip, 1/3 i taget.
- Servera direkt!