Grapefrukt Granita

En uppfriskande och enkel dessert. Perfekt när man inte känner för något mastigt och alltför sött.

Grapefrukt Granita

Mängd: 720 ml
Tid: 4 h

Ingredienser

  • 600 ml röd grapefruktjuice
  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda juice, vatten och socker i en skål, rör runt tills sockret har löst upp sig helt. Häll sedan över vätskan till en bakform och frys tills den stelnat, ca 3-4 timmar.
  2. Med hjälp av en gaffel, bryt loss bitar från formen, ca 3 cm stora kuber. Lägg ned 1/3 av de frysta bitarna i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 5.
  4. Använd av/på-knappen. Sätt på och stäng av maskinen snabbt 8-10 gånger för att pulsa isblandningen. Använd tampen vid behov för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen till önskad konsistens.
  5. Mixa resten av blandningen enligt samma princip, 1/3 i taget.
  6. Servera direkt!