Crunchy fullkornsbar som är perfekta att ha redo hemma för ett snabbt mellanmål.

Granola bars

Mängd: 12 st
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 1,2 dl fullkornsmjöl
  • 0,5 dl vetegroddar
  • 1,2 dl (70 g) råa mandlar
  • 2,5 dl (80 g) havregryn
  • 1 äpple, utan kärnhus, delad i klyftor
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk honung
  • 1,2 dl (50 g) torkade tranbär

Gör så här

  1. Lägg ned mjöl, vetegroddar, mandlar och havregryn i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder. Stäng av maskinen. Häll över till en bunke.
  5. Lägg ned äpplet i kannan och fäst locket.
  6. Välj hastighet 1.
  7. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  8. Använd tampern för att pressa äpplet mot knivbladen.
  9. Mixa i 35-40 sekunder, eller tills konsistensen blir som äppelmos.
  10. Häll över till bunken med torra ingredienser. Addera sedan salt, kanel, vaniljpulver, honung och tranbär.
  11. Blanda ihop ingredienserna i bunken och häll över i en smord 20cm x 20cm form.
  12. Baka i ugnen i ca 25 minuter på 180˚C.