Crunchy fullkornsbar som är perfekta att ha redo hemma för ett snabbt mellanmål.
Granola bars
Mängd: 12 st
Tid: 35 min
Ingredienser
- 1,2 dl fullkornsmjöl
- 0,5 dl vetegroddar
- 1,2 dl (70 g) råa mandlar
- 2,5 dl (80 g) havregryn
- 1 äpple, utan kärnhus, delad i klyftor
- ¼ tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk honung
- 1,2 dl (50 g) torkade tranbär
Gör så här
- Lägg ned mjöl, vetegroddar, mandlar och havregryn i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder. Stäng av maskinen. Häll över till en bunke.
- Lägg ned äpplet i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Använd tampern för att pressa äpplet mot knivbladen.
- Mixa i 35-40 sekunder, eller tills konsistensen blir som äppelmos.
- Häll över till bunken med torra ingredienser. Addera sedan salt, kanel, vaniljpulver, honung och tranbär.
- Blanda ihop ingredienserna i bunken och häll över i en smord 20cm x 20cm form.
- Baka i ugnen i ca 25 minuter på 180˚C.