Du kan inte göra fel med klassiska och helt naturliga jordnötter, men vill du utmana dina egna gränser så testa även att göra smör på macadamia, pistasch, cashewenötter osv.
Jordnötssmör
Mängd: 480 g
Tid: 10 min
Ingredienser
- 590 g osaltade, rostade jordnötter.
Gör så här
- Lägg ned nötterna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet, ta hjälp av tampern för att pressa ned nötterna mot knivbladen.
- Efter ca 1 minut så kommer du höra att ljudet förändras när smöret börjar flyta fritt mellan bladen.
- Stanna motorn.
- Addera eventuella sötningsmedel som honung eller agavesirap. Men det är lika gott utan.
- Lägg ditt hemmagjorda jordnötssmör i en lufttät burk, du kan även frysa in för senare bruk.
One reply on “Jordnötssmör“
Comments are closed.