Du kan inte göra fel med klassiska och helt naturliga jordnötter, men vill du utmana dina egna gränser så testa även att göra smör på macadamia, pistasch, cashewenötter osv.

Jordnötssmör

Mängd: 480 g
Tid: 10 min Jordnötssmör | The Blender

Ingredienser

  • 590 g osaltade, rostade jordnötter.

Gör så här

  1. Lägg ned nötterna i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, ta hjälp av tampern för att pressa ned nötterna mot knivbladen.
  4. Efter ca 1 minut så kommer du höra att ljudet förändras när smöret börjar flyta fritt mellan bladen.
  5. Stanna motorn.
  6. Addera eventuella sötningsmedel som honung eller agavesirap. Men det är lika gott utan.
  7. Lägg ditt hemmagjorda jordnötssmör i en lufttät burk, du kan även frysa in för senare bruk.