Hemmagjorda granola-bars är ett sött och crunchy on-the-go snack. Fördelarna med att göra dom själv hemma är många, framför allt kan du kontrollera sockerhalten och kan skippa konserveringsmedel. Tillsätt torkad frukt och nötter och gör receptet till ditt eget!
Gooey Granola Bar
Mängd: 24 bars
Tid: 1 h
Ingredienser
- 190 g rumstempererat smör
- 75 ml kokosolja
- 1,25 dl honung
- 0,8 dl brunt socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 480 g (ca 1 liter) havregryn
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 110 g torkade tranbär
- 175 g hackad mörk choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ åt sidan.
- Lägg ned smör, kokosolja, honung, brunt socker och vaniljpulver i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, eller programmet för Såser & Röror (Puréer).
- Starta maskinen, öka sakta till högsta hastighet, och mixa i 55 sekunder; eller starta programmet och låt det slutföras.
- Ta av locket och tillsätt mjöl, bikarbonat och 1,25 dl havregryn. Fäst locket.
- Välj hastighet 6 och pulsa 8 till 10 gånger, tills alla ingredienser blandats samman ordentligt.
- Lägg ned havregryn, tranbär och choklad i en stor bunke. Använd en slickepott för att skrapa ned kannans innehåll till bunken och blanda ihop allt.
- Häll ut blandningen på plåten med bakplåtspappret, använd slickepotten för att trycka ut det ordentligt mot plåten. Grädda i ugnen i 20 till 25 minuter, eller tills den får en gyllenbrun färg.
- Låt det svalna i ca 20 minuter innan du skär upp i bitar. Förvaras i lufttät behållare.