Dadlar och apelsin ger en fruktig smak till dessa bars medan valnötterna ger en härligt knaprig konsistens. Perfekta till fikat!
Glutenfria Nötbars med Dadlar
Mängd: 9 port
Tid:45 min
Ingredienser
- 2,5 dl (115 g) hackade valnötter
- 1,8 dl (110 g) dadlar, urkärnade, hackade
- Zest från en apelsin
- 3 stora ägg
- 1,2 dl socker
- 0,5 dl apelsinjuice
- ½ tsk malen kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en bakform.
- Lägg ned valnötterna i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 4.
- Mixa i 10 sekunder. Häll över dom i en bunke och rör ned apelsinzest och dadlar.
- Lägg ned ägg, socker, apelsinjuice och kanel kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 15 sekunder.
- Häll ned innehållet från kannan till bunken och blanda ihop med de andra ingredienserna.
- Häll sedan över smeten i bakformen och grädda i ugnen i 30 minuter.
- Låt svalna innan du skär upp dom i mindre bitar.