Glutenfria Nötbars med Dadlar

Dadlar och apelsin ger en fruktig smak till dessa bars medan valnötterna ger en härligt knaprig konsistens. Perfekta till fikat!

Glutenfria Nötbars med Dadlar

Mängd: 9 port
Tid:45 min

Ingredienser

  • 2,5 dl (115 g) hackade valnötter
  • 1,8 dl (110 g) dadlar, urkärnade, hackade
  • Zest från en apelsin
  • 3 stora ägg
  • 1,2 dl socker
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • ½ tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en bakform.
  2. Lägg ned valnötterna i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till hastighet 4.
  5. Mixa i 10 sekunder. Häll över dom i en bunke och rör ned apelsinzest och dadlar.
  6. Lägg ned ägg, socker, apelsinjuice och kanel kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
  7. Välj hastighet 1.
  8. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  9. Mixa i 15 sekunder.
  10. Häll ned innehållet från kannan till bunken och blanda ihop med de andra ingredienserna.
  11. Häll sedan över smeten i bakformen och grädda i ugnen i 30 minuter.
  12. Låt svalna innan du skär upp dom i mindre bitar.