Vår version av kokostoppar, en supergod enkel dessert som gillas av både stora och små.
Kokostoppar
Mängd: 24 st
Tid: 20 min
Ingredienser
- 2,5 dl kondenserad mjölk, sötad
- 1 msk vaniljpulver
- 1½ tsk mandelextrakt
- 455 g riven kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 180° C.
- Lägg ned kondenserad mjölk, vaniljpulver och mandelextrakt i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 5.
- Mixa i 15 sekunder.
- Häll över i en bunke med riven kokos blanda runt ordentligt.
- Forma dom i passande storlek och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper med lite mellanrum mellan varje macaron.
- Ställ in i ugnen och grädda i 10-15 tills de blir gyllenbruna. Efter 10 minuter kan det vara bra att rotera bakplåtspappret och sedan grädda i ytterligare 5 min.