En sval och uppfriskande soppa, servera den gärna över lite hackad tomat och gurka! Perfekt på sommaren.
Gazpacho
Mängd: 1.2 L
Tid: 16 min
Ingredienser
- 720 ml tomatjuice
- 0,8 dl rödvinsvinäger
- 0,5 dl olivolja
- 2 stora tomater, delad i 4 bitar
- 1 gurka, skalad, delad i 4 bitar
- 1 gul lök, skalad och halverad
- 1 grön paprika, utan kärnhus, tärnad
- Tabasco eller annan start sås (efter egen smak)
- salt & peppar
Gör så här
- Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnda ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten till 5.
- Mixa i 30 – 45 sek.
- Stäng av maskinen, smaka av med ev mer tabasco, salt och peppar. Servera genast.