Gazpacho med ananas och gurka

Kalla soppor är perfekt att äta under årets varma årstid när man inte längre är sugen på varm mat. Gazpacho kan verkligen vara en smakexplosion, samtidigt som det är fräscht.

Gazpacho med ananas och gurka

Mängd:
Tid:

Ingredienser

  • 1 gurka, skuren i bitar, med skal
  • 1 ananas, skalad och skuren i bitar
  • 2,5 dl färskpressad ananasjuice
  • 1 grön chili
  • 1 salladslök
  • 1 lime
  • 2 tsk havssalt
  • 1 kruka koriander, stjälkar och blad. Spara några blad till garnering.
  • 3 msk olivolja
  • 1 handfull av cashewnötter

Gör så här

  1. Lägg ned hälften av gurkan samt hälften av ananasen, salladslök, limejuice, salt och peppar i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i ca 1 min, eller tills konsistensen är helt slät.
  3. Stäng av maskinen och ta av locket. Tillsätt resterande gurka, ananas, koriander och en msk olja. Sätt på locket. Starta maskinen och mixa bara några sekunder. Det ska finnas textur kvar i soppan. Ju längre du mixar på högre hastighet, desto slätare kommer den bli.
  4. Smaka av med salt, olivolja och svartpeppar. Ställ in i kylskåpet innan servering, den ska bli kall!
  5. Garnera med nötter, koriander och olivolja.

Recept: Finska stjärnkocken Pipsa Hurmerinta